Klaudia

Klaudia

2011. máj. 31.

Az elmúlt időszakom következtetései


Rengeteg eseményt megéltem az utóbbi időben, ami elég akár 10 évre is és annyi érzés, ami elég egy életre és mégis tanulságos.
Sok mindennel kellett szembenéznem: döntésképtelenséggel, akadályokkal, csapdákkal, útvesztőkkel, álltam a szakadék szélén, jártam már szakadékban, voltam tanácstalan és kaptam rossz tanácsot, voltak olyan meggondolatlan tetteim, amiket nem lehet visszacsinálni, vesztettem el fontos személyeket és tárgyakat, tévedtem el nagyvárosban, csaptak be emberek, lettek ellenségeim, csalódtam ismerősökben, voltak rémálmaim amiket ébren láttam és olyan dolgok, amikre egyáltalán nem számítottam, hogy valaha megtörténhetnek velem.
Jelentem tisztelettel, mindezek ellenére itt vagyok.

Persze, ezek voltak a negatívumok, amikről soha nem is kell beszélni, de volt sok olyan dolog is, ami miatt felnézek erre az időszakra: sikerült megtalálnom azt a Személyt,aki minden jóra megtanít , sokat nevettem magamon, tudtam igazán örülni, voltam már boldogtalan,voltam  boldog és még leszek is, megtapasztaltam, néha milyen negatív is tud lenni a szabadság (de ez a tapasztalat pozitívum), megtudtam, hogy kiben lehet megbízni, egyszóval sokat megismertem  önmagamból, szó ami szó, nem ragadtat el ez az énkép se még de alakul.! :))

Egyébiránt, találkoztam ezentúl fontos emberekkel, és van,aki kikerült a képből.De azt mondják,sose bánd,aki már nem életed része,aki eltűnik,mint szürke szamár a ködbe - nem véletlen!Kinyílt a szemem..de még hogy!..:)........ Megtanultam  szembenézni magammal, tehát elsajátítottam a dolog elméleti részét, lassan itt az alkalom gyakorlatba is ültetni, lassan megtanulom  hagyni a külső hatásokat leperegni, elmenni emberek mellett.
Az emberekkel való beszélgetésből sokat tanultam,sok jó könyvet vettem a kezembe és jártam olyan emberek társaságában, akivel nem csak azért kellemes beszélni, mert van közös téma, hanem mert megkapom az épülés lehetőségét is!

2011. máj. 30.

Hello



Hello, hello, újra itt vagyok,
Vissza kellett jönnöm hozzád, és lehet, hogy maradok.
Tudom, tudom, nem láttál rég,
Bármit is mondasz, szemedben a megértés tüze ég.

Én szóra váltanám a gondolatot, de félek, hogy nem érdekel,
Sajnos nem állnak össze a mondatok,
Én nem ide jöttem, nem ezt akartam,
Reményt kaptam csak az útra, én az örök átutazó,
azt, hogy minden bűnöm megbocsátható.

Hello, hello, nem tűntem el,
Csak egy távoli bolygón jártam lehunyt szemekkel.
De kinyílt lassan a szem,
Most is rád ragyog,
Könny reszket benne,
Mert látom, hogy vak vagyok.

Én szóra váltanám a gondolatot, de félek, hogy nem érdekel,
Sajnos nem állnak össze a mondatok,
Én nem ide jöttem, nem ezt akartam,
Reményt kaptam csak az útra, én az örök átutazó,
azt, hogy minden bűnöm megbocsátható.
Hiszen minden bűnöm megbocsátható...

Hello, hello, én a régi vagyok,
Tévedésből jöttem a földre, és félek, hogy itt ragadok!
Hiszed, vagy nem, egyszer hazajutok,
Nem látsz majd többé, hiányozni fogok...

Én szóra váltanám a gondolatot, de félek, hogy nem érdekel,
Sajnos nem állnak össze a mondatok,
Én nem ide jöttem, nem ezt akartam,
Reményt kaptam csak az útra, én az örök átutazó,
Azt, hogy minden bűnöm megbocsátható.

Nem érted a pasikat?

Túl vagy pár kapcsolaton, de úgy érzed, semmit sem tudsz a pasikról? Van néhány ismertetőjel, melyekkel kiderítheted, melyik típusba tartozik, aztán már a markodban van. Rálátsz a gyengéire, fel tudsz készülni arra, hogyan kezeld, hogyan tartsd meg.
A rendes srác

Ő az, aki soha nem hagy cserben. Nincs olyan probléma, amit ne tudna megoldani, minden helyzetben feltalálja magát. Intézkedik és cselekszik, a tettek embere. Biztonságban érezheted magad mellette, mert nem riad meg a problémáktól, rögtön a megoldásra fókuszál. Sok nő úgy tekint rá, mint az ideális partnerre, mert mindentől megóvja a gyengébbik nemet. Törődő és gondoskodó. Hátránya azonban, hogy egy idő után unalmassá válhat, ha hiányzik belőle a tűz, a szenvedély. Érdemes tehát elgondolkoznod azon, hogy mit vársz el egy férfitól. Sziklaszilárd támaszt, vagy hogy izgalmas kalandokban részesítsen. Nos, ha utóbbi mellett döntesz, keress valaki mást.


Az okostojás
Briliáns elme, aki minden kérdésedre tudja a választ. Sokat tanulhatsz tőle. Nem csoda, hogy felnézel rá. Nagyon értelmes és tájékozott, minden érdekli, folyton a napilapokat bújja. Bár folyton aggodalmaskodik az élet nagy dolgain – mint például a globális felmelegedés -, mellette soha nem égsz le a társasági eseményeken. Gondolatait fennen hangoztatja, maga köré vonva ezzel a buli összes koponyáját. Hátránya, hogy túlzottan el van ájulva magától. A viták során mindig ő lesz az okosabb, még akkor is, ha ő téved. Ettől aztán az idő múlásával egyre kisebbre zsugorodsz össze, szomorúan tapasztalva, hogy te itt csak egy másodhegedűs lehetsz. Ha ennek ellenére magával ragadott a tájékozottsága, intelligenciája, és mindenáron azt akarod, hogy ő üldözzön, akkor alaposan fel kell készülnöd az aktuális vitatémákkal.


A poén gyáros

Igazi humorzsák, aki bármely pillanatban meg tud nevettetni. Természetesen örökké ő a társaság középpontja, hisz ki maradna le egy jó poénról?! Számíthatsz rá, hogy mindig feldobja a hangulatodat. A nőket is így veszi le a lábukról. Biztos, hogy sok vidám percet élhetsz át vele. Hátránya, hogy a problémákat is humorral enyhíti, a gondokat is egy csattanós viccel próbálja feloldani. Arra ne nagyon számíts, hogy komoly dolgokról is elcseverészhetsz vele. Az élet számára egy nagy játék. Olykor előfordul az is, hogy egy-egy poénnal túllő a célon, amit nem igazán tudsz értékelni. Ezt persze személyes sértésnek veszi, és túl sótlannak fog titulálni.


A nők bálványa

Folyamatosan teszi a szépet, mindent meg tesz azért, hogy a kedvedben járjon. Udvarol, bókol, kedveskedik. Férfias kisugárzását tapasztalva sok nő elgyengül a közelében, szinte elbódítja őket a külleme, a stílusa. Ha udvarlásról van szó, brillírozik lehengerlő modorával és elképesztő ajándékaival. Vigyáznod kell azonban vele, mert a szép szavak és bókok sajnos nem csak neked szólnak. Minden nővel ugyanígy viselkedik. Tudomásul kell venned, hogy pusztán hódítani akar, lehetőleg minél többet. Ám mire ráeszmélsz, hogy csak saját maga érdekli, és soha nem fog másba beleszeretni, már rég a bűvkörébe kerültél, éppúgy, mint az előtted elcsábított több tucat nő. Hagyd udvarolni, de ne bonyolódj vele tartósabb szerelmi viszonyba.


Az elesett

Ismertetőjegye, hogy folyton sajnáltatja magát, de mivel megfelelő öniróniával rendelkezik, gyakran rendkívül szórakoztatóan adja elő magát. Nem szeret szembesülni a hétköznapi problémákkal, az ugyanis nem az ő világa. Nehezen érvényesül, amiről persze a rossz gyerekkor a felelős, meg a tanárok, meg a volt barátnője és mindenki, aki csak körülötte van, azért jött a világra, hogy keresztbe tegyen neki, átverje, vagy hátráltassa őt. Készülj arra, hogy őt mindig sajnálni kell, neki sosem jön össze semmi. Természetesen csak arra vágyik, hogy kicsikarja az együttérzésedet. A panaszláda férfi persze még magának sem vallja be, hogy a szerencsétlenségéről egyedül ő tehet, senki más nem hibás. Elég nehéz ezzel a típussal együtt élni. Ha nem vigyázol, még a végén te is örök vesztessé formálódhatsz mellette.


Don Quijote

A lovag típus ugyan kihalófélben van, de azért még fellelhető. Ha rábukkantál, ne szalaszd el! Erőt sugároz, van tartása, nagyon férfias jelenség. Életfilozófiája, hogy ha egy nő, illetve bárki szorult helyzetbe kerül, ő azonnal ott terem, és megmenti a bajbajutottat. Valószínűleg ő sem tökéletes, de könnyebben elnézünk neki minden hibát. Hátránya, hogy miután végrehajtotta megmentőmisszióját, kezdi magát feleslegesnek érezni a kedvese oldalán. Így hát továbbnyargal, hogy újabb és újabb rászorulót, lehetőleg nőt mentsen meg. Tehát, ha azt akarod, hogy ne csupán egyszerű epizódszereplő legyél lovagod életében, érdemes folyamatosan a segítségét kérni. Éreztesd vele, hogy szükséged van rá, és a támogatása nélkül elvesznél.


A titokzatos

Jajj, ne dőlj be neki! Minden vágya, hogy imponáljon a nőknek. Nem lehet kiigazodni rajta olyan misztikus. Még az sem derül ki róla, valójában mivel is foglalkozik. Olyan megfoghatatlan, és ebben rejlik vonzereje. Mindig nagy tervei vannak, de valahogy semmi nem valósul meg. Ha hiányérzeted van mellette, mert nem kapsz soha választ a kérdéseidre, akkor jobb, ha minél hamarabb tovább állsz. Ez a típus ugyanis gyenge és azért olyan titokzatoskodó, mert nem meri felvállalni az igazságot. Előadja magát, áltörténetek mögé bújik. Ígéreteiből pedig nem igen valósul meg semmi.

Birtokbavétel.......


"Milyen jó kifejezés a birtokbavétel. Én, aki annyi mindenre vágyom, mindent rögtön birtokolni akarok. Mégis, a birtoklás szomorú dolog. Azok a dolgok, amiket megkapsz, azok a dolgok, amiket sajátodnak mondhatsz, mind magától értetődővé válnak. Már nincs meg az az izgalom, az a vágy, ami a megszerzésük előtt hajtott. Annyira vágyom rájuk, hogy nincs mit tenni, muszáj megszerezni azt a ruhát, vagy táskát, de mihelyt megszereztem és az enyém lett, rögtön csak a gyűjtemény egy darabjává válik, kétszer-háromszor használom, és
már nem is érdekes többé.
A házasság vajon nem azt jelenti-e, hogy egyetlen emberi lényt birtokolunk? Igazából nem kell hozzá házasság, ahogy telik az idő, a férfiak egyre erősebben próbálnak uralkodni felettünk. A "Minek etetni a halat, ha már egyszer bekapta a horgot" című műsor. Azonban ha az élelem elfogy, két választása marad csak szerencsétlen halnak: elpusztul vagy megszökik. A birtoklás ezért is teher egyben. Mégis, az embereket továbbhajtja a vágy, hogy más embereket, tárgyakat birtokolhassanak.
Ha ezt veszem alapul, az emberiség nem más, mint mazochisták és szadisták egyvelege."
/ Kanehara Hitomi /

Mondok valamit....


"Mondok valamit, amit amúgy is tudsz. A Világ nem csak napfény és szivárvány. Ez egy kegyetlen, undok hely és bármilyen tökös srác vagy, térdre kényszerítenek ha hagyod és soha nem engednek felállni. Senki nem tud olyan nagyot ütni, mint az élet. De nem az számít, mekkorát ütsz, hanem hogy mennyi ütést állsz ki, mikor talpon kell maradni. Bírni kell a pofont, és muszáj menni tovább. Csak így lehet győzni. Ha tudod, hogy mit érsz, menj és küzdj meg azért, ami jár és közben viseld el a pofonokat. Ne mutogass másra. Ne mondd, hogy nem Te vagy a hibás, hanem ő vagy ő vagy akárki, ez gyáva duma, és Te fiam nem vagy gyáva. Te jobb vagy annál!"
/ Rocky Balboa /

Mielőtt elítélsz....


"Mielőtt elítélsz, vedd fel a cipőmet és járd végig az utamat. Járd végig a múltamat, érezd a könnyeimet, éld át a fájdalmaimat, az örömömet. ...
Tedd meg a lépéseket, amelyeket én megtettem és botladozz meg minden kövön, amelyen én megbotlottam. ... S mindegyik botlás után állj fel és menj tovább, úgy ahogy én tettem.
Csakis ezután ítélkezhetsz rólam, felettem. Akkor mondhatod, hogy ismersz!"

2011. máj. 28.

Az IGAZI tehetség



"Az igazán tehetséges növendék tanításának lényege, hogy ne mi mondjuk meg neki az adott probléma helyes megoldását, hanem okosan tereljük arrafelé, hogy rájöjjön a helyes megoldásra. Ne aggódjunk, ha néha tévúton jár is, előbb utóbb megtalálja a helyes utat. Időnként hagyjuk őt bemenni az útvesztőbe is, aztán nyugodtan várakozzunk a kijáratnál, ahol biztosan hamarosan meg fog jelenni. Ezért IGAZI tehetség."

Az oroszlán és a nyúl



Az oroszlán alvó nyúlra bukkant, és meg akarta enni. Közben megpillantott egy arra járó szarvast, mire a nyulat otthagyta, és azt vette üldözőbe. A nyúl a zajra felébredt, és elmenekült. Az oroszlán sokáig üldözte a szarvast, de mivel megfogni nem tudta, visszatért a nyúlhoz. Látva, hogy az is elszaladt, így szólt: "Hát én méltán megjártam, mert többre becsülve a remény nyújtotta jobbat, elszalasztottam a kezemben lévő zsákmányt."
Tanulság:
Hasonlóképpen egyesek, akik nem érik be a szerényebb nyereséggel, mialatt szebb remények után futkosnak, észre sem veszik, és azt is elvesztik, ami a kezükben van.

Mese egy asszonyról és a virágokról



Volt egyszer egy asszony, aki folyton csodálkozott. Ha bármi érdekes történt a világban, összecsapta a kezét.
– Nahát! – kiáltotta, és elkerekedtek gyönyörű szemei.
Kertje is volt azonkívül annak az asszonynak, ahol csodaszép virágokat termesztett. Sokszor átmásztam a kerítésen és összeloptam egy csokorra valót. Nem adtam én azt oda senkinek, hanem otthon nézegettem és szaglásztam, ha utolért a szomorúság.
Egyszer, ahogy járom a mezőt, elébem került egy virág, olyan amilyet még sohasem láttam. Féltem leszakítani, ezért kiástam gyökerestül, és elvittem annak az asszonynak.
– Tessék – mondtam neki –, ezt az ellopott virágokért hoztam cserébe.
Erre összecsapta kezét.
– Nahát! – kiáltotta, és elkerekedtek gyönyörű szemei – Pedig én azt hittem, hogy ajándékba adtam őket.

A szarvas a forrásnál és az oroszlán



Szomjúságtól hajtva a szarvas egy forráshoz érkezett. Amint ivott, a vízben meglátta saját képmását. Büszkeség fogta el, ha szarvai nagyságát és tarka színét látta, ellenben szégyellte magát amiatt, hogy lábai vékonyak és gyengék. Mialatt így elmélkedett, megjelent az oroszlán, és űzőbe vette. Futásnak eredt, és az oroszlánt jóval megelőzte. A szarvasok ereje ugyanis a lábukban, az oroszlánoké a szívükben van. Mindaddig, míg a mező kopár volt, az előnyt megtartva menekült, mihelyt azonban erdős helyre érkezett, az történt, hogy szarvai beleakadtak az ágakba, s minthogy emiatt futni nem tudott, az oroszlán megfogta. Már-már kiadta a lelkét, amikor így szólt magában: "Én nyomorult, akikről azt tartottam, hogy elárulnak, azok által megmenekültem, de akikben leginkább bíztam, azok által pusztulok el."
Tanulság:
Ugyanígy a veszedelemben megmentőink gyakran azok a barátaink, akikre gyanakodtunk, akikben pedig megbíztunk, elárulnak.

Seneca :A bölcsek boldogsága


"A bölcsek boldogsága
Minek töröd a fejed azon, ami megtör-
ténhet veled? Meglehet, hogy meg sem
történik. Tűzvészre gondolok, házad
összeroskadására, csupa olyasmire,
amelybe beleeshetsz, s nem pedig be-
lecsalogatnak. Inkább a csapdákra figyelj,
azokra, amelyek orvul leselkednek rád...
Mikor attól remegsz, hogy az em-
berek veszélyt hozhatnak rád, gondolj
arra, hogy mivel tartozol nekik. MéItó-
képpen élj, hogy méltóképpen ítéltess.
Ne tégy semmit mások kárára, örülj
mások szerencséjének, indítson meg az
elesettek balsorsa, és mindig tartogass
egy könnycseppet a szívedben az arra
rászorulóknak. Ne feledd: emberhez
méltóan kell élned, hogy méltó légy e
magas cím viselésére...
Hívd segítőtársul a bölcsességet. Ha
a tógájába burkolózol, megóv a bajoktól,
szentélyében biztonsagra Ielsz. Csak azok
lökdösik egymást, akik ugyanazon az
úton járnak. A bölcs sohasem kérkedik,
sok emberre hozott már veszélyt a
dölyfös lélek. EIűzi önmagától a bűnt, és
másnak sem rója fel. Nem rémül meg a
világi erkölcsök Iáttán, és nem kárhoz-
tatja mások cselekedeteit. A kárhozat
veszedelmes. Élj nemes szívvel, és ítélj
egyenes lélekkel! Parádé nélkül, gyű-
lölködés nélkül élni — Ime: tiéd a boldog
élet."

Igazinak lenni...


- Mi az, hogy „igazi"?- kérdezte egy napon Bársony-nyuszi a Bőr-lovacskától, amikor egymás mellett feküdtek a hintaszék alatt!!!
- Azt jelenti, hogy van bennem valami, ami zúg és kiáll belőle egy fogantyú?
- Az, hogy „igazi" az nem azt jelenti, hogy milyennek csináltak!! - felelte Bőr-lovacska!
- Az, hogy „igazi" vagy az csak úgy, váratlanul történik veled!! Amikor egy gyerek hosszú-hosszú ideje szeret téged magadat, akkor attól leszel igazi!
- Nem fáj az? - kérdezte Bársony-nyuszi!
- Néha fáj! - mondta Bőr-lovacska, mert ő mindig megmondta az igazat!!
 - De ha igazi vagy, akkor nem törődsz vele, hogy fáj!
- Hogy történik ez? Hirtelen? Úgy, mint amikor felhúznak? Vagy apránként?
- Nem hirtelen történik - mondta Bőr-lovacska - csak történik! Lassan! Soká tart! Ezért nem szokott megtörténni olyanokkal, akik könnyen eltörnek, vagy elszakadnak! Mire igazi leszel, addigra rendszerint már majdnem az egész szőröd lekopott a sok szeretettől és simogatástól, amit kaptál, és a fél szemed is kiesett már, és minden izületed lötyög! De ha igazi vagy, akkor már nem tudsz csúnya lenni, legföljebb azok szemében akik úgyse értenek semmit!!! ...„

Képzeletem Gyöngyszeme

   

Sokáig titkoltam, még csak a képzeletembe sem engedtem be a tekintetét, mert felperzselte volna megszeppent lelkemet. A vágy és  csodálat kézen fogva szemlélték mindig jelenlétét. Nyugalomból a pillanat tört része alatt heves szívdobogás lett, ha üzenet jött tőle...   Semmiből bukkant fel, de talán a Minden lehet belőle...   Igaz, talán a félelem erősebb annál, minthogy perzselő tekintete elé merészkedjek. Eszem nem engedné eme utánozhatatlan költői szépségben való végleges eltűnődést, de a képzeletem gyöngyszeme minduntalan a vállamra teszi a kezét és biztatóan simogat.    Eszem bevehetetlen várként védelmez, mert tudja, talán könnyek és pokol a vége...   De a Szépség, Női báj...mindenek legédesebb Öröme...   Fejemben száz meg száz kisördög táncol nevetve, a józan ész és a vágy, pedig szüntelen csatát vív... Hogy ki győz? Nem tudom...de félő, hogy még a pokol is megéri.......Akár egyetlen Pillantását is....

2011. máj. 23.

Micimackó.........

http://www.sg.hu/kep/2005_02/0216mici2.jpg

"- Micimackó! Mi van, ha egyszer elkövetkezik egy olyan holnap, amikor el kell válnunk.
- Hogyha együtt válhatunk el, akkor semmi kifogásom ellene.
- Na igen-igen, úgy könnyű. De... de ha nem lehetnénk együtt? Hogyha én máshol lennék?
- Jajj... de nem lehetsz máshol, hiszen nélküled egészen elvesznék. Kinek szólnék egy olyan bizonyos holnapon, amikor épp nem vagyok elég erős, vagy elég bátor?
- Hát tulajdonképpen...
- És kitől kérnék tanácsot, amikor nem tudnám, hogy merre tovább?
- Micimackó, mi van ha mégis?
- Mégsem, az nem fordulhat elő.

...

- Ha mégis eljön az idő, amikor nem leszünk együtt, akkor nagyon fontos, hogy megjegyezz valamit!
- Mi az a fontos megjegyezni való?
- Hogy bátrabb vagy mint hiszed, erősebb vagy mint sejted, és okosabb, mint véled. De a legfontosabb az, hogy ha el kell válnunk, én akkor is mindig veled leszek... veled leszek."

Könnyek

http://tyche.freeblog.hu/Files/maci.bmp

"Vannak égő, fájó könnyek, melyek nem a szemből jönnek, hanem befelé folynak"

Bolondos szívet akarok....

http://fc07.deviantart.net/fs39/i/2008/315/1/d/Human_Toys_by_mxade.jpg

"Amikor majd megöregszem, bolondos szívet akarok.
Egy olyan szívet, amelyik bukfencet vet és játszik,
egy szívet, amelyik nem felejt el álmodni.
Egy olyan szívet akarok, amelyik már megismert
néhány dolgot, de mégis mosolyog.
Amikor majd megöregszem bolondos szívet akarok."

Néha az ember azt hiszi........



"Néha az ember azt hiszi, hogy jön majd valaki, aki magával hoz egy
másik világot... Aztán rájössz, hogy ő is ezen a Földön él... Pedig pont
ez a lényeg... Hogy jöjjön valaki, aki ezen a Földön él... És hozzon el
egy világot... De ne egy másikat, hanem ezt... A miénket... Csak kicsit
másképp... Jöjjön valaki, akivel máshogy látod a világot... Akivel
máshogy éled meg a mindennapokat... Akivel szebbek lesznek az álmos
reggelek... És még szebbek az éjszakák... Akivel a percek óráknak
tűnnek, az órák pedig perceknek... Aki ott tud hagyni a szívedben
valamit, ami akkor is segít szebbé alakítani a valóságot, ha ő nincs
melletted..."

Amit a szem lát........


Amit a szem lát, nem látja ugyan a szív,
de a látvány hatása beszivárog a lélekbe.

Amit a szív lát - üzenet: a lélek üzenete a gondolatoknak
.

Lennél -e???



Lennél-e kedvemért felhő, kapkodó szél?
Lennél-e kedvemért széllel szálló levél?
Lennél-e értem pitypangbóbita,
ha én lennék az ősz hűvös sóhaja?

/Szabolcsi Erzsébet/

A szeme...



A szeme... A nap is így nyilall át az erdő lombjain. A lelkembe nyilall a szeme sugara. S a lelkem egyszerre fénnyel és zenével telt meg.
/Gárdonyi Géza/

Magányos lelkek


A novembert csak a magányos lelkek hiszik végzetesen szomorú hónapnak. De a magányra ítéltek szomorkásak a legszebb májusi napokon, estéken is. Nem az évszakokkal nehéz megbékélni, sokkal inkább az egyedülvalósággal. Azzal lehetetlen.
/Raffai Sarolta /

Férfi és nő között ...


Férfi és nő között az a legszebb kapcsolat, amikor nincs köztük semmi kötelék, az akarat és a véletlen mégis egymás felé taszítja őket.

Vannak dolgok.......



Van, akik úgy gondolják,hogy van,
, amit az ember nem is akar elmondani. Nem azért, mert szégyelli. Csak mert néha jobb - és másokkal szemben is kíméletesebb - megőrizni a látszatot.


És amúgy is: amit nem tudsz, az nem bánthat. Nem így van? Ha az ember átsétál egy sötét szobán, aminek egy mély lyuk van a közepén, s csak néhány centivel kerüli el a lyukat, nem kell tudnia, hogy kis híján belezuhant. Nem kell félni. Különösen, ha nem ég a lámpa.



Mindketten tudták, hogy szabad ajtókat nyitogatni… csak nem szabad túl mélyre nézni mögöttük. Mert gonosz dolgok lapulnak ott, ugrásra készen.

2011. máj. 20.

Amit megtanultam



* Hogy nem számít, mennyire jó valaki, mindenképpen fájdalmat okoz neked olykor. És ezért meg kell bocsánatod neki.
 
* Hogy évek kellenek a bizalom kiépítéséhez, de elég néhány másodperc a lerombolásához.

* Hogy nem kell megváltoztatnunk a barátainkat, ha megértjük, hogy a barátok változnak.
 
* Hogy a körülmények és a környezet hatnak ránk, de magunkért csakis mi vagyunk a felelősek.
napszemcsis 
* Hogy vagy Te tartod ellenőrzés alatt a tetteidet, vagy azok fognak Téged.
 
* Megtanultam, hogy a hősök olyan emberek, akik azt tették, ami szükséges volt, szembenézve a következményekkel.
 
* Hogy a türelem rengeteg gyakorlást igényel.
 
* Hogy vannak emberek, akik szeretnek bennünket, de egyszerűen nem tudják, hogyan mutassák ki.

* Hogy olykor az, akire azt hinnéd, hogy megadja neked a kegyelemdöfést, ha már a földön fekszel, egyike azon keveseknek, akik segíteni fognak neked felállni.
 
* Hogy csak azért mert valaki nem úgy szeret téged, ahogyan te azt szeretnéd, ez nem jelenti azt, hogy nem szeret téged teljes szívével.
 
* Hogy sosem szabad azt mondani egy kisgyermeknek, hogy az álmok balgaságok: tragédia lenne, ha ezt elhinnél.
 
* Hogy nem mindig elég, ha megbocsát nekünk valaki. Az esetek többségében, te vagy, akinek meg kell bocsátani magának.
 
* Hogy nem számít hány szilánkra tört a szíved: a világ nem áll meg, hogy megvárja, míg összeragasztod.
 
* A legjobb fajta barát az, akivel sétálgathatsz vagy beülhetsz egy kapualjba, anélkül, hogy egy szót is váltanátok, és amikor elváltok, úgy érzed, hogy ez volt életed legjobb beszélgetése.

* Képzeld magad mindig a másik helyébe. Ha szűkösen érzed magad a bőrében, valószínűleg neki is szűk.
 
* A legjobb jövő az elfelejtett múlton alapszik. Nem élhetsz jól, ha előbb nem felejted el a múlt csődjeit és fájdalmait.

2011. máj. 16.

A tánc



Már akkor bizsergettet a dallam.....mikor még meg se szólalt...sípok… a hangok összefolytak az eső cseppekkel…Először talpam indult el, pöccentette a taktust, éreztem, ahogy felkúszott a derekamhoz, szétáradt a mellkasomban, ringatózni kezdett a vállam… és dúdolni kezdtem én is… majd egyre gyorsabb és gyorsabb lett minden… Már n...em tudom, mi történt előtte..csak csosszant a lábam, indult a tánc. Nem érdekelt, ki néz, s ki lát… lüktettem… minden mozdulatnál egyre könnyebb és könnyebb lettem… legurultak a sziklák, kavicsokká, majd homok szemekké váltak, pörögtem, forogtam, és énekeltem, egyre hangosabban…
Közben eleredt az eső....,hajam ázottan tapadt arcomra, nyakamba befolyt az eső, lecsurgott mellem közé, de én csak táncoltunk magamért, másokért, mindenkiért…
Egyszerre voltam egy indián, és egy rocker..a sétáló utca elején… a macskaköveken… a saját világomban, amiből kirekesztettem mindent és mindenkit. Mintha szárnyaim nőttek volna… kiszakadtam a percből, minden porcikám megtelt azzal a furcsa lüktetéssel…kitágult a tér…majd hirtelen csend lett… a lendület még vitt tovább, majd hirtelen megálltam…
Valaki felmutatott… az eső ugyanúgy esett, de kisütött a nap, szétárasztva mindenhová sugarát… rám, rá, mindenkire…
Nem tudom,mikor teremtettem meg a csodát… ott, míg táncoltam a pocsolyákba csapva lábammal, megszállottan keringve,… … de úgy tűnik, feltáncoltam a szivárványt az égre…:)

2011. máj. 15.

Mi van a kezedben....


Kevesen ismerik fel, hogy életünket a gondolatainkon, döntéseinken és cselekedeteinken keresztül a tudatalattiban lévő érzelmeink irányítják. Az éltem sikeressége attól függ, hogy a gondolataimmal párhuzamosan hogyan vagyok képes irányítani az érzelmeimet. Ezt tanuljuk meg..

A Siker III.

A siker II.